Κατάληψη Πρυτανείας Παντείου

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

11257994_1527810564207064_5839187735721771118_o

Σήμερα 20/11 πραγματοποιείται κατάληψη στην Πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης αλληλεγγύης απ’όλες τις σχολές στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές που απειλούνται με έκδοση στην Ιταλία.

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, μέρα γενικής απεργείας, αστυνομικοί με συνοδεία εισαγγελέα εισβάλλουν στα σπίτια 5 φοιτητών με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης μετά από απαίτηση του Ιταλικού κράτους, με μόνη σαφή κατηγορία τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση no-expo* στο Μιλάνο,την 1η Μάη 2015. Μέσα στο γενικευμένο πλαίσιο κατηγοριών εντάσσεται και ένας φασιστικός νομος που έχει θεσπιστεί από το Μουσολίνι το 1930 ενώ παράλληλα είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις των κρατικών αρχών να εξισωθεί η απλή συμμετοχή σε μια διαδήλωση με πρακτικές οργανωμένου εγκλήματος (όπως η σωματεμπορία, το εμπόριο ναρκωτικών κ.λ.π). Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι αν οι φοιτητές εκδοθούν θα παραμείνουν προφυλακισμένοι στην Ιταλία για μεγάλο χρονικό διάστημα μακρυά από τα οικεία τους πρόσωπα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Αποτελεί πολιτική σκοπιμότητα το γεγονός ότι οι 5 δεν συνελλήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης αλλά την επόμενη μέρα έχοντας βγει από έναν κατειλημμένο κοινωνικο χώρο. Στόχος αυτής της στρατηγικής είναι η καταστολή και η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων σε διεθνές επίπεδο .
Απέναντι σ’ αυτό το γεγονός δε θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς, καθώς δεν το θεωρούμε έξω απ’ τη δική μας καθημερινότητα-πραγματικότητα αλλά κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και την καθεμία από εμάς. Καλούμε όλες τις συνιστώσες του αντικαπιταλιστικού κινήματος καθώς και κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο μέσα και έξω από τις σχολές να σταθούν αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα για να παρεμποδιστεί η έκδοση των 5 φοιτητών αγωνιστών στην Ιταλία και να σταματήσει κάθε δίωξη όλων όσοι εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

– Συγκέντρωση στις 24/11 στις 18.00 στην Ιταλική Πρεσβεία (Σέκερη&Βασ.Σοφίας)

– Πορεία στις 28/11 στις 12.00 στο Μοναστηράκι στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης σε όσους διώκονται για την υπόθεση ”No-Expo”

Φοιτήτριες/ες από την Κατειλημμένη Πρυτανεία Παντείου.

*Πρόκειται για την παγκόσμια έκθεση νέων καπιταλιστικών τεχνολογιών στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν εξώσεις στις φτωχογειτονιές του Μιλάνο, εκκενώσεις καταλήψεων στέγης και λοιπών κοινωνικών χώρων. Όπως είναι αναμενόμενο στα παραπάνω δεν έλειπε η εμπλοκή της μαφίας και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *