Kείμενο για την εκκένωση της κατάληψης των εστιών Παντείου

ΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ..

 

Τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Απρίλη κατόπιν εντολής εισαγγελέα σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές εισέβαλλαν στις κατειλημμένες πρώην φοιτητικές εστίες,με θεαματικό τρόπο, δυνάμεις καταστολής με σκοπό την εκκένωση του χώρου. Στον χώρο αυτό ζούσαν περισσότεροι από 20 άνθρωποι, οι οποίοι τώρα βρίσκονται άστεγοι δίχως τα προσωπικά τους υπάρχοντα.

Οι πρώην φοιτητικές εστίες κρίθηκαν ακατάλληλες το 1999 λόγω του τότε σεισμού και από τότε μέχρι σήμερα κυκλοφορούν φήμες οτι θα πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση τους. Οι καταληψίες δεν εξέφρασαν ποτέ την επιθυμία να παρεμποδίσουν μια πραγματική ανακαίνιση του κτιρίου. Το γεγονός αυτό είναι αυταπόδεικτο αφού το κτίριο παρέμεινε ερειπωμένο για 8 χρόνια ως το 2007 που το κατέλαβαν. Το ίδιο το Πάντειο, τόσα χρόνια, στεγάζει τους φοιτητές του σε ξενοδοχείο στη Βικτώρια, ενώ τα κονδύλια για την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών ‘’χάθηκαν’’.

Ο πρύτανης αποποιείται των ευθυνών του, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα οτι στόχος ήταν και οι συλλήψεις των καταληψιών αφού δεν δόθηκε καμμιά προειδοποίηση για την εκκένωση της κατάληψης. Εκτός αυτού δέχεται να συνδιαλαγεί μόνο με άτομα που έχουν την φοιτητική ιδιότητα, ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να έρθει σε συμφωνία με επιχειρηματίες και μάνατζερ για το ‘’συμφέρον’’ του πανεπιστημίου.

Είναι αδιανόητο σ’ένα ίδρυμα κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, η σύγκλητος του να πετάει ανθρώπους στον δρόμο και να τους απαγορεύει υπό την απειλή κυρώσεων να πάρουν τα υπάρχοντα τους. Όλα αυτά συμπίπτουν με το προεκλογικό κλίμα μηδενικής ανοχής ενος κράτους ”ασφάλειας” που καταστέλλει κάθε αντιδραστικό κύτταρο αυτής της κοινωνίας (όπως είδαμε να γίνεται στην κατάληψη ΒΟΞ και βαλτετσίου).

Στηρίζουμε την προσπάθεια των καταληψιών να μπουν στο κτίριο να πάρουν πίσω τα υπάρχοντά τους αξιοπρεπώς, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης.Αν όλοι συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε νομίζοντας  οτι δεν μας αφορά θα καταλήξουμε θεατές σ’ένα πανεπιστήμιο απρόσωπο, αποστειρωμένο και με αμέτοχους φοιτητές.

ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΥΓΓΥΗ ΜΑΣ

 

Ελευθεριακή παρέμβαση παντείου

epp.espivblogs.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *