1000άδες καταλήψεις ενάντια σε εναν κόσμο γενικευμένης σήψης

Την Πέμπτη στις 7 το πρωί εκαναν εφοδο στην καταληψη villa amalias  με εισαγγελικη παρεμβαση δυναμεις καταστολης. Την εκκενωσαν, προσηγαγαν 8 καταληψιες και η αστυνομια δηλωσε απροκαλυπτα οτι δεν θα επετρεπε την επικοινωνια με δικηγορους. Η ανταποκριση ηταν μαζικη απο αλληλεγγυους δυο εκ των οποιων προσηχθησαν στην περιοχη και 7 ακομα μετα απο παρεμβαση στο δημοτικο συμβουλιο οδηγηθηκαν στη ΓΑΔΑ. Το βραδυ πραγματοποπιηθηκε συνελευση στην ΑΣΟΕΕ και αυθορμητη πορεια προς την πλατεια Βικτωριας.

Οι καταληψεις αποτελουν ζωτικο χωρο του κινηματος. Σεκαθε επιθεση εναντιον τους θα μας βρειτε μπροστα σας.

Αλληλεγγυη στους συντροφους-συλληφθεντες.

 

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 14 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ

Έξω απο το γυάλινο κτίριο

Εδώ και 3 βδομάδες οι διοικητικοί υπάλληλοι του Παντείου είχαν προβεί σε κινητοποιήσεις λόγω της άμεσης απόλυσης 14 συναδέλφων τους (10% του συνολικού προσωπικού). Συγκεκριμένα είχαν κάνει κατάληψη σε όλες τις διοικητικές υπηρεσίες του Παντείου(και της βιβλιοθήκης) για την ανάσχεση των απολύσεων. Απο την Πέμπτη η κατάληψη έληξε (παρέμενε ακόμα η κατάληψη στο γραφείο προσωπικού ώστε να μην σταλθούν κάποια έγγραφα που ζήτησε το υπουργείο). Απο την νέα εβδομάδα αναμένονται νέες κινητοποιήσεις.

Προβολή-Συζήτηση για τον Δεκέμβρη

Την Δευτέρα στις 5 και κάτι πραγματοποιήθηκε η προβολή του βίντεο ”Η δυνατότητα για έφοδο στον ουρανό” για την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 στην αίθουσα Γ2. Ο κόσμος που μαζεύτηκε ήταν περισσότερος απο τον αναμενόμενο και έτσι στριμωχτήκαμε λιγάκι αλλά σίγουρα είναι ένα θετικό σημάδι.

Στην συνέχεια έγινε η εισήγηση και ακολούθησε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, Παντειακών και μη.

Η εισήγηση που μοιράστηκε