Προβολές ενάντια στην αποστείρωση του πανεπιστημίου

file

 

Τετάρτη 19/3, αίθουσα Γ5, 17 30 –> Παρίσι 2005 (Ντοκιμαντέρ)

Τετάρτη 26/3, αίθουσα Γ5, 17 30 –> Ο Βασιλιάς (Ταινία)

Τετάρτη 2/4, αίθουσα Γ5, 17 30 –> Οι Λαχειοπώλες του ουρανού (Ταινία)

Οι κλειδωμένες αίθουσες, οι άδειοι διάδρομοι, οι λευκοί τοίχοι και οι καγκελόπορτες είναι πεδίο έκφρασης των από τα πάνω. Η καθημερινή κενότητα της ακαδημαϊκής γνώσης πρέπει να (ανα)παράγεται απρόσκοπτα, μαζί και οι μπίζνες καθηγητών και παρατρεχάμενων χωρίς να παρεμβάλλονται πολιτικές/κοινωνικές εκδηλώσεις, συνθήματα, καταλήψεις και καθετί που προβληματίζει και ασκεί κριτική. Κάθε δραστηριότητα ξένη προς την «ακαδημαϊκή λειτουργία» απαγορεύεται και μια νέα κανονικότητα χτίζεται στις συνειδήσεις όλων. Το πανεπιστήμιο είναι μόνο για φοιτητές και καθηγητές, σαν ένα ιδιωτικό κολλέγιο με την ψυχαναγκαστική, λευκή αισθητική του.

Η μικροκοινωνία του πανεπιστημίου όμως, είναι μια ρητή αντανάκλαση της πραγματικότητας και ο ταξικός ανταγωνισμός που εκτυλίσσεται μέσα σε αυτό δε θα φιμωθεί, από κανέναν πρύτανη, από καμία ακαδημαϊκή αρχή. Ενάντια στην εγκατάλειψη και την απαγόρευση, καταλαμβάνουμε καθημερινά τους δικούς μας χώρους και χρόνους μέσα στο πανεπιστήμιο. Θέλουμε τις σχολές μας προσβάσιμες και ανοιχτές για τους από τα κάτω. Χώρους συνάντησης και δημιουργίας, μακριά από εμπορευματικούς και εξουσιαστικούς όρους, για την ανάπτυξη και την οργάνωση των συλλογικών αντιστάσεων ενάντια στην συνεχή υποτίμηση των ζωών μας.

Οι προβολές σε αίθουσες που προορίζονται μόνο για μαθήματα είναι ένα μόνο κομμάτι του παζλ που λέγεται «οικειοποίηση των δημόσιων χώρων»…

 

2 thoughts on “Προβολές ενάντια στην αποστείρωση του πανεπιστημίου

  1. http://squathost.com/lelas_k/images/EKPA.jpghttp://squathost.com/lelas_k/gr/ekpa_emp.htm

    TΟ δευτερο υπαρχει στην κεντρικη σελιδα της Λελας Καρ
    οπως και το πρωτο αλλα σε περιοπτη θεση.
    Πανω πανω, αριστερα.
    Δεν εχω καμια σχεση με την καταληψη Λ.Καρ εγω.
    Οι καθηγητες δεχονται μεγαλη πιεση απο τα μνημονια ενω
    δεκαδες εξ’αυτων μιλανε σε συζητησεις ανοιχτες των αναρχικων.
    Μην τους ισοπεδωνετε.
    Αν θελετε ενημερωστε την ομαδα σας για το παρον.
    Ελπιζω πως δεν θα κρυφτει απο αυτην και θα γινει μια συζητηση για το αυτο (και οχισαν κομματικους μηχανισμους που αποκρυπτουν και βαζουν στα ”αρχεια” τους διαγωνιες και αναφορες)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *