Mικροφωνική στο Πάντειο(11/1) για την κρατική καταστολή στις καταλήψεις

P1110058Μικροφωνική για τις κρατικές επιθέσεις στις καταλήψεις και προπαγάνδιση της σημερινής πορείας(12/1),πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο του Παντείου απο την Ελευθεριακή Παρέμβαση Παντείου, τα Συμβούλια για την αποασυλοποίηση της σκέψης και άλλους συντρόφους/ισσες.  Μοιράστηκε και διαβάστηκε το παρακάτω κείμενο.
ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΑΥΡΙΟ ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ

ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΑΥΡΙΟ ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΟΜΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΩΝΑ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Στις 20/12/12, 7:00, οι μπάτσοι εισβάλουν στη Villa Amalias συλλαμβάνοντας 8 άτομα έπειτα από δήθεν ανώνυμη καταγγελία και κατασκευάζουν κατηγορίες. Στις 9/1/13 η Villa ανακαταλαμβάνεται από συντρόφους/ισσες αλλά στις 9:20 εκκενώνεται ξανά και συλλαμβάνονται 92 άτομα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Στις 28/12/12, μπάτσοι μπαίνουν στην ΑΣΟΕΕ και με το γελοίο πρόσχημα του παραεμπορίου των μεταναστών, κάνουν ελέγχους σε Στέκια και χώρους παρατάξεων, προσπαθώντας να ξεμπερδέψουν με τον 98 FM, σταθμό ανατρεπτικής έκφρασης που δραστηριοποιούταν στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ. Την ημέρα επανεκκένωσης της Villa Amalias, οι μπάτσοι επεκτείνουν το show και εισβάλουν στη Σκαραμαγκά κάπου στις 15:00  συλλαμβάνοντας 7 άτομα που τελικά κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, οπλοκατοχής και κατοχής βεγγαλικών. Στο ίδιο κλίμα ήταν και η επιλογή των πρυτάνεων της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ να κάνουν lock out, χθες, 9/1/13, ενώ επιχειρήθηκε το ίδιο και στο Πολυτεχνείο, το οποίο όμως παρέμεινε κέντρο αγώνα.
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
Το κράτος μετά την επίθεση στα εργασιακά-κοινωνικά κεκτημένα (μισθοί, συντάξεις, περίθαλψη, παιδεία) στοχεύει σε αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας που εκφράζονται και δρουν μέσα από στέκια και καταλήψεις. Αποφασίζει να υιοθετήσει ακροδεξιές πρακτικές και ιδεολογικές αναφορές με σκοπό τον επαναπατρισμό των χαμένων ψηφοφόρων. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι φασιστοβουλευτές πήραν μεταγραφή στο κόμμα του Σαμαρά και κατέχουν, πλέον, θέσεις-κλειδιά για την υπεράσπιση της τάξης, της ασφάλειας και της ‘’δημοκρατίας’’ (π.χ. υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., Δένδιας). Η σύνδεση-συνεργασία με τους φασίστες δε σταματά, βέβαια, εκεί, αφού τα τελευταία αντιφασιστικά αναχώματα της περιοχής γύρω από τον Άγιο Παντελεήμονα (Villa Amalias, Πατησίων & Σκαραμαγκά 61) έχουν ήδη εκκενωθεί από την κρατική καταστολή. Ακόμη, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης κάνουν καλά τη δουλειά τους προπαγανδίζοντας τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους αγώνα ως χώρους ανομίας.
 

 

 

 

ΑΛΛΑ
Τι πραγματικά συμβαίνει?

Τα προϊόντα της ‘’ανομίας’’ είναι: παιδικά στέκια, θέατρα, χορευτικές ομάδες, μουσική, συναυλίες, yoga, πολεμικές τέχνες, καφενεία, μαθήματα γλωσσών, βιτρό, αναρρίχηση, προβολές, βιβλιοθήκες, συνεργεία ποδηλάτων, ξυλουργεία, αίθουσα υπολογιστών, τυπογραφείο, μαθήματα αυτομόρφωσης και συλλογικές κουζίνες. Ως προοίμιο της κοινωνίας που ονειρευόμαστε, οι καταλήψεις και τα στέκια προάγουν την αυτοοργάνωση, τις συνελεύσεις με οριζόντιες και αντιιεραρχικές δομές, τον αντιφασιστικό αγώνα και, ενάντια στις λογικές του κέρδους και της ιδιοκτησίας καλύπτουν ακόμα και πρακτικές ανάγκες όπως αυτές της σίτισης και στέγασης. Μας χτυπούν γιατί φοβούνται ότι τα όνειρά μας θα γίνουν οι εφιάλτες τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ
10, 100, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/01 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ελευθεριακή  Παρέμβαση

Συμβούλια για την αποασυλοποίηση της σκέψης

Παντείου

 
                                   epp.espivblogs.net

P1110056

Aλληλεγγύη στην Villa Amalias

Villa Amalias

 

Η Villa Amalias είναι κομμάτι του αγώνα μας

Η έφοδος των αστυνομικών δυνάμεων το πρωί της Πέμπτης (20/12) στο κτήριο της Villa Amalias, που τελεί υπό κατάληψη εδώ και δεκαετίες, η σύλληψη οχτώ καταληψιών και η προσαγωγή εφτά αλληλέγγυων, είναι φυσική συνέχεια του κύματος καταστολής που εξαπολύει το κράτος, ιδίως τα τελευταία χρόνια όπου η συστημική κρίση εντείνεται, και μαζί της οξύνονται οι κοινωνικές αντιστάσεις .

Σήμερα η εξαθλίωση αφορά ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού και αντανακλάται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας. Η ανέχεια και οι συνθήκες ύφεσης ευνοούν την ανάδυση νοσηρών στοιχείων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο: τον εκφυλισμό των ανθρώπινων σχέσεων, όπου κυριαρχεί ο ατομικισμός και η αλλοτρίωση, την κυριαρχία της λογικής της ανάθεσης, την άνθιση εθνικιστικών, ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων. Εν ολίγοις, όλων όσων υποβοηθούν τους κυρίαρχους να αποπροσανατολίσουν τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεζόμενους, με στόχο την επικράτηση του πολέμου «όλων εναντίων όλων», ώστε να μην στρέψουν την οργή τους απέναντι στον πραγματικό εχθρό, τους εξουσιαστές και τους εκμεταλλευτές.

Ωστόσο, ένα ριζοσπαστικό κομμάτι αυτής της κοινωνίας, οι αγωνιζόμενοι /μενες αντιστέκονται δυναμικά ενάντια σ΄ αυτήν τη συνθήκη και παλεύουν για την ανατροπή του υπάρχοντος εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος, ακολουθώντας με συνέπεια το όραμα τους για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Η Villa Amalias αποτελεί ένα ζωτικό τμήμα του κινήματος με πολυετή δράση, στεγάζοντας κινηματικές υποδομές, τυπογραφική κολεκτίβα, συντρόφους /ισσες, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις, προωθώντας τον ελευθεριακό λόγο, συμμετέχοντας ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες. Η στοχοποίησή της λοιπόν από το κράτος δεν είναι τυχαία. Άλλωστε, τα φασιστοειδή έχουν αποπειραθεί ουκ ολίγες φορές να στραφούν εναντίον της Villa, διότι με την αντιφασιστική της δράση από κοινού με ομάδες του κέντρου έχει εμποδίσει την εξάπλωση των φασιστικών συμμοριών και της Χρυσής Αυγής στην περιοχή . Η επίθεση της Πέμπτης λοιπόν αποδεικνύει ακόμη μία φορά την αγαστή συνεργασία, την αλληλοκάλυψη και αλληλοσυμπλήρωση κράτους και φασιστών. Ό,τι δεν πέτυχαν οι συμμορίες επιχειρεί τώρα να φέρει εις πέρας το ίδιο το κράτος με τα ένστολα σκυλιά του στο όνομα της έννομης τάξης, επιστρατεύοντας εισαγγελείς, υπουργούς και όλους τους γραμματείς και φαρισαίους του.

Άλλωστε ήδη από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και τις προσπάθειες των πρόσφατων κυβερνήσεων είχαν διαφανεί οι προθέσεις των κυρίαρχων να επιτεθούν στις ριζοσπαστικές κινηματικές δομές και στους αυτοοργανωμένους χώρους. Το 2011 ήταν η κατάληψη Πατησίων&Σκαραμαγκά 61,  πριν από αρκετούς μήνες το ΒΟΞ  και μετά η  «Δημοτική Αγορά Κυψέλης», η Δέλτα, η κατάληψη στη Βέροια και η απειλή εκκένωσης της Υφανέτ . Από το σχέδιο εκκαθάρισης δεν γλίτωσαν ούτε οι κατά τόπους καταλήψεις στέγης, με πιο κοντινό σε εμάς παράδειγμα την εκκένωση της κατάληψης στις εστίες Παντείου μετά από συνεργασία πρύτανη-αστυνομίας-παρατάξεων.

Το καθεστώς μηδενικής ανοχής όμως, έγινε αντιληπτό ήδη απ’ τις 26 Σεπτεμβρίου, όταν αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τα σώματα των συνελεύσεων γειτονιών Μπραχαμίου, Ζωγράφου, Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής. Προβαίνοντας μάλιστα σε μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις ήδη απ’ τις προσυγκεντρώσεις τους, πριν καν μεταβούν στο κέντρο. Δεν είναι τυχαίο που το κράτος επέλεξε την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση μετά το καλοκαίρι, δηλαδή το πρώτο κεντρικό πολιτικό γεγονός για να διατυμπανίσει πως όποιος αγωνίζεται, θα καταστέλλεται. Όπως δεν είναι τυχαία η επίθεση στη Villa, μία ιστορική κατάληψη, με έντονη κινηματική παρουσία στα πράγματα, και δράση, σε ένα καίριο χωροταξικά σημείο. Το κράτος έχει δείξει τις προθέσεις του τον τελευταίο καιρό με όλα τα προσφερθέντα, και με πλήθος άλλων, όπως την καταστολή των αντιφασιστικών περιπολιών και τον βασανισμό των συλληφθέντων. Εκείνο που μένει τώρα είναι να δώσουμε την δική μας συλλογική απάντηση και να κάνουμε ξεκάθαρο οτι  η καταστολή τους  δεν μετράει μία μπροστά στην αλληλεγγύη μας.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
–   Στεκόμαστε δίπλα στους καταληψίες
–   Αγωνιζόμαστε για να μη γίνει ποτέ ιδιοκτησία κανενός δημάρχου και καμιάς κυβέρνησης.
–   Δηλώνουμε οτι οι καταλήψεις ανήκουν  στον κόσμο του αγώνα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

     ΠΑΝΤΕΙΟΥ

        epp.espivblogs.net