Η βιβλιοθήκη δεν ήταν η αρχή, ούτε και το τέλος…

Το Πάντειο ,όπως άλλωστε και τα περισσότερα ιδρύματα στα χρόνια της κρίσης,βρέθηκε με έναν πετσοκομμένο προυπολογισμό, με απολύσεις προσωπικού, υποστελέχωση υπηρεσιών και περαιτέρω αλισβερίσια με το ιδιωτικό κεφάλαιο(εργολαβίες,χρηματοδότηση του μπαλώματος-βαψίματος της σχολής απ’ τα έβερεστ και τον γρηγόρη). Μια πρόσφατη συνέπεια ήταν και η ανακοίνωση της διοίκησης της βιβλιοθήκης, όπου μας ενημέρωνε πως θα είναι πλέον ανοιχτή λιγότερες ώρες, εξαιτίας του αυξημένου φόρτου εργασίας που καλούνται να επωμιστούν οι εργαζόμενοι.

Γνωρίζουμε πως σε καιρούς καπιταλιστικής κρίσης αυτοί που την πληρώνουν είναι ο κόσμος της εργασίας.Ετσι και εμείς ως φοιτητές-τριες στο πάντειο καιρό τώρα είδαμε τα συγγράματα μας να μειώνονται,αρχίσαμε να πληρώνουμε τους φακέλους σημειώσεων σε κάθε εξεταστική,φάγαμε το κακής ποιότητας φαγητό της λέσχης (όσες τυχερές πληρούσαμε τα οικονομικά κριτήρια ), διακρίναμε τους ελάχιστους εργολαβικούς στο τομέα της καθαριότητας να ξεροσταλιάζουν στη θέα του καθαρισμούτου πανεπιστημίου μας και πλέον ακόμη μια υπηρεσία μας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που μέχρι πρότινος εξηπηρετούσε.

Παράλληλα το τελευταίο διάστημα επικρατεί μια νηνεμία στον κόσμο της εργασίας σχετικά με το τι μελλει γενεσθαι εν αναμονή της εκπλήρωσης των πάσης φύσεως κυβερνητικών υποσχέσεων (επαναπροσλήψεις στο δημόσιο τομέα κ.α.).Ωστόσο οφείλουμε από μέρους μας να υπενθυμίσουμε πως όλα διεκδικούνται και κερδίζονται από εμάς και για τη τάξη μας. Απο καμία κυβέρνηση όσο ”φιλολαική” και να διατείνεται πως είναι. Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή,γιατί μπορεί πλέον το τέρας του φασισμού να μη κάνει προς το παρόν τόσο ηχηρή τη παρουσία του, αλλά το τέρας του κυβερνητισμού καιροφυλακτεί για την ενσωμάτωση μας σε αυτό.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων στη βιβλιοθήκη, με βασικό αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Καμία κυβερνητική αυταπάτη!
Συλλογικοί αγώνες φοιτητών-εργαζομένων στη βάση των κοινων αναγκων μας!

Το κείμενο σε PDF